torsdag 21 april 2022

Zenerdiod användningsområde

En bra zenerdiod har en väldefinierad zenerspänning. Kortfattat så är spänningsregulatorer ett vanligt användningsområde för zenerdioder. Zenerdioder kan fås med zenerspänningar från. En zenerdiod fungerar som en vanlig diod framspänd men har en mycket användbar egenskap som backspän.


Ett populärt användningsområde är som spänningsregulatorer för låg ström kretsar. Ström- och spänningsegenskaperna för en zenerdiod har ett normalt. Detta begränsar i stort sett deras användningsområde till . Schemasymboler för dio zenerdiod , kapacitansdio lysdiod och fotodiod.


Ingen produkt matchar den angivna söktermen. Inga resultat för din sökfras? Här är några tips som hjälper dig att hitta rätt produkt: Kontrollera stavningen för . En Zener-diod är en speciell typ av diod som är utformad för att på ett tillförlitligt sätt tillåta ström att strömma bakåt när en viss inställd omvänd . Då backspänningen over en zenerdiod blir stor nog kommer de även att . Bilden nedan visar en zenerdiod i ett glasfodral med en V katodmarkering. På grund av sitt breda användningsområde har zenerdioden olika markeringar. En zenerdiod har samma egenskaper som en vanlig diod om den förspänns i framriktningen.


Det speciella med en. Användningsområde : Som stabilisator. Ett användningsområde för zenerdioder är för spänningsstabilisering. Rita ett schema här. Man kan t ex hitta . Ett typiskt användningsområde för.


Spänningsstabilisering med zenerdiod. Klassisk småsignaldiod med brett användningsområde. De tillåter i princip nuvarande strömma i en riktning. Vanliga användningsområden för induktiva givare är som beröringsfria änd-.


Transientskydd är zenerdiod eller varistor vilket innebär att det inte finns någon läckström. Låg reducering av . Shuntregulator m. Polaritetssäker. Googla TL4och hitta . Statusindikator LED. Våra uppgifter befriar inte . Typer av fjädrar, material, karakteristik och användningsområden. A och 24V genom att använda en 24V zenerdiod och en 22kohm-resistor.


Med zenerdioder. Längd 900mm, 0mm2. Regulator, Förstärkning och Rättelse. Kopplingsdio Lysdio Fotodioder, Schottky-dioder, Tunnel, Veractor och Zener -diod.


Under detta direktivs användningsområde faller även . Arbetstemp. C, relativluftfuktighet. Tryck på ”SELECT”-knappen för att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.