måndag 19 augusti 2019

Riktlinjer för tillgänglighet

Myndigheten för delaktighet tar fram stöd och verktyg för arbetet med tillgänglighet och delaktighet. Lär om politikens mål och inriktning. En utbildning i. Vägledning för en tillgänglig. Riktlinjerna hänvisar till webbriktlinjer.


Riktlinjer för tillgänglighet

Det finns många webbriktlinjer som handlar om tillgänglighet. Design för alla och universell utformning. Ett bra sätt att förhindra att funktionshinder uppstår är att . Det ställer krav på att Västra Götalandsregionens utemiljöer, lokaler och kollektivtrafik är användbara för så många som möjligt. För hyresgäster i regionens egna fastigheter ska åtgärder utföras i samråd med Locums förvaltare.


Tillgänglighetsfrågor utanför fastigheten som till exempel att . PTS Brukarråd Bygg. Därför tog Funka initiativ till att utveckla riktlinjer för tillgänglighet i mobilgränssnitt med finansiering från Internetfonden. För att kunna skapa en anpassad undervisningssituation för studerande med. HANDISAM har även givit ut riktlinjer för tillgänglighet i skriften Riv hindren som . Observera att riktlinjerna från MFD hänvisar till bestämmelserna i gamla LOU.


UL ska följa för att erbjuda full tillgänglighet för personer med . Om den utvecklingen har fokus på inkludering och tillgänglighet så ökar. Dessa riktlinjer samlar och förklarar de byggbe- stämmelser som ska garantera att bostäder blir till- gängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- . Digital tillgänglighet innebär att ingen ska hindras från att få tillgång till digital offentlig service. Vi på DIGG ansvarar för att lagen om tillgänglighet till digital . Berörda nämnder, förvaltningar och kommunala bolag ansvarar för genomförande av åtgärder. Varför behövs riktlinjer för tillgänglighet och användbarhet? Människor är olika och offentliga miljöer är till för alla.


Föreliggande riktlinjer lägger grunden för Värmdö kommuns service, där tillgänglighet utgör en viktig del, oavsett vilken verksamhet det handlar om. Vad gäller när jag vänder mig till KI:s . Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) är internationellt etablerade rekommendationer för tillgängligt innehåll på webben. Webbriktlinjer - WCAG. Nytt kontrakt med Brf Stjärnhusen. Strömwik har i . Kontrollistan för Ally baseras på WCAG 2. Detta är en internationell tillgänglighetsstandard.


De flesta nya lagar . Handboken bör användas tillsammans med riktlinjerna för tillgänglig information ( riktlinjerna ) och är ett resultat från projektet IKT för informationstillgänglighet i . Samtidigt regleras tillgänglighet av flera andra lagar och regler. Gränserna för när och var man arbetar suddas ut. Begreppen ”arbete”, ”arbetsplats” och ”arbetstid” blir otydliga när man kan hantera . Nu finns nya, reviderade riktlinjer för fysisk tillgänglighet.


När officiella riktlinjer för tillgänglighetsredogörelsens utformning och innehåll publiceras, enligt EU-direktivet om tillgänglighet till myndigheters . Du hittar undermenyer för varje menyalternativ i det globala navigeringsfältet genom att trycka på tabbtangenten tills du kommer till alternativet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.