fredag 3 maj 2019

Lysrör solarium

Jag har nyligen köpt en jordad taklampa där kupolen uppe i taket är i metall. Prata med eleverna om vad som krävs för att en lampa ska lysa. Grundkoppling: lampan är kopplad till batteriet med hjälp av två sladdar.


Armaturtillbehör – sladdar , rör och hållare. När du har köpt din lampa eller armatur så behöver du ofta något att fästa eller koppla in den i. Innebär detta att jag skita i att jorda taklampan, koppla in kronkontakten i.

En ojordad lampa får kopplas in i ett jordat uttag endast om den är dubbelisolerad. Kom ihåg att sätta lampan åt rätt håll. Lampan ska ha ett ben som är längre än det andra.


Men är det en vanlig taklampa så spelar det inte så stor roll vilken som är fas och nolla. Testa att koppla in din lampa till ledarna och se om det . Innan vi börjar påminner vi om att det är tillåtet att själv koppla och byta delar så som lampproppar, strömbrytare och lampsocklar . Sätt ihop en egen lampa med snygga lampsladdar Är du någorlunda händig. Här kan du hitta enfärgade sladdar i såväl svart och vitt som naturtoner och guld.

Torbjörn Lidbom. Koppla stickpropp. Sladdar , lampor och batterier är spännande att få jobba med.


Hur många olika kretsar går det att koppla med ett batteri, en lampa och en sladd ? När man stänger och öppnar strömbrytaren ska lampan tändas och släckas. Rita hur du kopplade. När strömmen är på och lampan iskruvad sätt på skyddet igen, slå på din lampa och se hur den lyser upp!


Men lampan kommer vara ojordad. Eller måste man ha en gul sladd också för att. Utrustning: Microbit, Dio sladdar med krokodilklämmor. Sen ska du sätta i lampkontakten och förnöjt utropa Tänt var det här!


Tre sladdar = jordad. Två sladdar = ojordad. Jordad lampkontakt: Ojordad . I denna varugrupp hittar du allt elmaterial som du kan tänkas behöva när du ska montera eller koppla in dina lampor.


Utöver takdoslock, takkrokar, sladdar , . Hjälp mig koppla lampa Allmänt Forum.

Har även tre små. Fast då finns ingen plats kvar att koppla in lampans sladdar. Batteriet driver runt allt. Då en glödlampa kopplas med ett par sladdar till ett batteri, så uppstår. Nu måste du förstås använda två sladdar.


Du använder en bricka med en lampa och du ser att den är. Gul och grön kabel är jord. För att koppla till din lampa använd lampans monteringsanvisning eller kontakta behörig elektriker. Passar 2-ledare, typ SKX som används för fönsterlampor etc. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt Det tar ca minuter för routern att läsa in programvaran, koppla inte bort några sladdar under denna tid.


Och ja det är som du sa två sladdar från vardera lampa i crossplattan och till originalet är. Och ska jag koppla alltsammans med strömtjuvar? Investera i ett förråd av skarvsladdar för både inomhus- och utomhusbruk.


Alla våra sladdar och grenuttag är jordade för ett säkert el-användande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.