tisdag 15 januari 2019

Vattenbaserad färg på oljebaserad grundfärg

Vattenbaserad utomhusfärg är det vanligaste valet när man ska måla snickerier. Ur miljösynpunkt är vattenbaserade produkter att föredra eftersom de innehåller få . Färgen ska dels ta död på mögelsvampar och svampsporer inne i träet. Om du väljer en oljebaserad grundfärg kan du använda en vattenbaserad slutstrykning. Men på en vattenbaserad grundfärg måste du använda en . Nordsjö hävdar ju även att man målar VX utan grundfärg för den .

Nu börjar jag känna mig snål och har konstaterat att jag har en massa oljebaserad grundfärg över sedan tidigare. Kan jag grunda med den och . Det är en flerhundraårig regel att gå från mager till fet färg. Att man kan måla med olja ovanpå vattenbaserat medium är för att när det vattenbaserade torkat, så har ju vattnet. Man kan också använda oljebaserad och. De vanligaste husfärgerna ute och inne indelas i två grupper: vattenbaserad – och oljebaserad färg.


Den vattenbaserade färgen förtunnas med vatten och den . Ett av de viktigaste besluten är att välja mellan oljebaserad färg och vattenbaserad målarfärg vilket denna guide tar upp nedan. Saker du behöver.

Du kan inte måla med vattenbaserad färg på oljebaserad färg. Som ni säkert vet så funkar inte olja och vatten ihop, detsamma gäller färg. Innehåller färgen inget pigment är det en fernissa, det vill säga en genomskinlig och tålig lack. Pigmenten ger målarfärgen dess kulör. Jag har använt vattenbaserad vit färg men den känns värdelös.


Att måla med oljebaserad färg på vattenbaserad färg är inte att. Hur vet man vilken färg det varit innan och vad ska man måla med ovanpå? Enklaste testet för att avgöra om det är en oljebaserad färg eller en akrylinnehållande . Innan du målar på obehandlat trä bör du använda en oljebaserad grundfärg aldrig en vattenbaserad. De allra flesta alkydfärger kan förtunnas . Fashion är en helblank vattensoädbar oljebaserad lackfärg för inohusbruk. Tak- och grundfärg som passar utmärkt som takfärg eller grundning innan.


Väggfärg Solid Proff är en helmatt vattenspädbar PVA- färg för användning . Ytan är klibbfri ca timmar efter strykning men övermålningsbar först efter ca timmar. Men ibland kan det vara bra att använda en oljebaserad grundfärg eftersom. Till vattenbaserad färg använder du en pensel med syntetborst.


Utegrund är en traditionell matt grundfärg för trä utomhus. Färgen täcker bra, har god penetrationsförmåga, utmärkt vidhäftning och fyllighet. Testet gjordes på MDF-skivor, grundade med en vit vattenburen grundfärg.

I oljebaserad färg sker en härdning i form av oxidation av en torkande olja,. Vid målning används ofta först en grundfärg (så kallad primer) som ger god . Använde pappa eller mamma oljebaserad färg , så kommer deras. Några föredrar alkydfärg som innehåller lacknafta, andra väljer akrylatfärg som blandats med vatten. Argumenten är vassa och övertygande som alla myter.


Det är iofs bara oljebaserad grundfärg jag har använt och sen målat med vattenbaserad färdigfärg. Men som sagt så har den oljebaserade . Kontrollera även så att panelen har tillräckligt med grundfärg på hela ytan. Annars är risken stor att du får på för mycket färg på fasaden så att färgen rynkar sig .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.