torsdag 10 januari 2019

Måla sockel fasad

Måla sockel fasad

Vill du till exempel att den ska hänga samman med marken eller fasaden ? Eller ska den upplevas som en självständig enhet mellan mark och fasad ? Caparols breda sortiment av fasadfärg och fönsterfärg och sockelfärg garanterar att vi så gott som alltid har målarfärgen du behöver. Följ de enkla stegen i . Men om du ska måla en sockel så är den bästa färgen att använda Akrylat puttsfärg. Många glömmer grundmuren när de ska måla huset och tänker inte på hur. Oavsett om muren är en grundmur i ett hus med träfasad eller en . MÅLNINGSGUIDE FÖR MINERALISKA UNDERLAG. SÅ HÄR MÅLAR DU EN SOCKEL : 1. Måla husgrunden med sockelfärg.


Ett råd är att välja en kulör som inte är ljusare än husets fasadfärg. Sockelfärg kan brytas i många olika kulörer. Tidigare omålade ytor och sugande underlag måste grundmålas innan slutmålning. Precis som husfasaden behöver du måla sockeln på huset med jämna. Detta är en puts och sockelfärg speciellt tillverkad för att skydda husgrunden från fukt.


När du ska måla din husgrund är förarbetet den viktigaste delen av arbetet! Låt fasaden torka. Grundmålar gör du alltid först! Ska du måla din hussockel är det viktigt att den först är riktigt rengjord.


Måla sockel fasad

Det görs enklast genom att: Borsta av hussockeln grundligt så att smuts och ev. I denna film får du lära dig hur du genomför förarbetet och målar grundmuren på bästa sätt. Gör du på rätt sätt får du ett vackert resultat. Ta bort lös eller dålig färg . Det vanligaste är att grunden är lika ljus, eller något mörkare än fasaden. En ljus grund gör att huset ser högre och smalare ut, en mörk grund . Efteråt kan man komplettera med målning utav sockelputsen.


Målning av sockel ska utföras med målarfärg som är avsedda för puts och betong . Husgrund innan målning - fixaodona. En bra riktlinje är att välja en mörkare kulör till sockeln än till fasaden för att skapa tyngd och balans. Här kan du jämföra dem och välja vad som passar bäst för ditt projekt. Tvätta fasad tryckspruta Skrapa fasad. Facade Betong - Tålig, elastisk och mycket väder- och kulörbeständig fasadfärg.


Såväl puts som betong. Granit skyddar fasaden länge. En grundfärg för mineraliska ytor och . Vill till exempel att den ska hänga samman med marken eller fasaden ? Nu är det dags att måla med den riktiga färgen. Hur du går tillväga här beror på vilken typ av fasad du har . Så här målar du om din husfasad.


Innan du grundmålar fasaden är det viktigt att du tar del av produktens rekommendation. Olika fabrikanter ger . För att få veta hur man bäst målar utvändigt har vi pratat med proffsen på Färgab! Husets fot, eller sockel , ska målas med sockelfärg.


Måla sockel fasad

Silikatfärg – en färg som andas och som bara kan målas på en ny fasad och på sig själv. Att måla på tegel. Om du målar din tegelfasad så skaffar du dig jobb. Teglet är underhållsfritt men det är inte den målade fasaden.


Tjejerna säger . Murtex Acrylic är en helmatt fasad - och sockelfärg för målning på betong, lättbetong, puts och fibercementskivor. Ytskiktsputsen var slätare än grundputsen. Tidigare sekel hade man klarat sig med enskiktsputs, när putsytan fick följa det murade underlaget och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.