fredag 7 december 2018

Eldstad på altan

Att ha en öppen spis i trädgården är väldigt bekvämt på. Jag ska ge mig i kast med att bygga en eldstad ute i trädgården nu i. Rökhylla har man för att minimera kallras i öppna spisar inomhus. Du behöver i de flesta fall söka bygglov när du ska bygga nytt, bygga till eller ändra användningen av en byggnad. Dessutom krävs oftast bygglov för .

Vill du bygga om, till eller göra någon större förändring i eller vid ditt hus. Mer information . Ibland måste du göra en anmälan även om du inte behöver bygglov. Bygga nytt och bygga till. Om du installerar en eldstad hemma ska det anmälas till staden.


Tänker du installera en ny eldstad ? Då ska du anmäla detta genom att använda e-tjänsten. Ta alltid i förväg reda på vad som gäller om du planerar att bygga , ändra eller.

Det krävs även nästan alltid en anmälan vid installation eller byte av eldstad. Du ska göra en anmälan när du vill installera eller ändra en eldstad. Installera en ny eldstad , skorsten eller rökkanal. Eldning utomhus och inomhus. Till din anmälan ska du bifoga handlingar som tydligt beskriver vad du vill göra.


Vid installation eller ändring av en eldstad ska du bifoga en . Vilka handlingar skall lämnas in? Anmälan om eldstad. Tidpunkten för planerad byggstart skall anges. Ett exemplar plan- och . Om du ska installera eller ändra en eldstad eller kamin så måste du göra en anmälan. Ja, du behöver en kontrollplan för att få börja bygga.


Elda inomhus och hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Bild på en braskamin inomhus. Kom ihåg att installation av eldstad eller kamin kräver anmälan till byggnadsnämnden. En eldstad kan byggas inomhus eller utomhus och det finns många modeller att välja mellan.


Aktuellt inom bygga , riva och installera.

Det kan kännas krångligt och svårt att söka bygglov, . INTE användas inomhus. En anmälan krävs för installation av eldstad och skorsten. Förslag till kontrollplan (förslag till kontrollplan för eldstad PDF ). Rätt eldstad till rätt hus och stil. Idag finns det många olika trender, produkter och inredningsstilar att välja mellan för den som vill skaffa en eldstad.


Välj vad du ska bygga. Om du vill installera, eller göra en större ändring av en eldstad , braskamin, öppen spis. Eldstad , kamin och rökkanal. För en bastu inomhus behöver du normalt inte bygglov men om bastun är utomhus så beror det på.


Tänk på att en eventuell kamin eller eldstad kräver en anmälan. Du hittar massor av inspiration och byggbeskrivningar här på hemsidan om hur du kan bygga dig en eldstad i trädgården . Växjö kommun - När du planerar att bygga till, bygga om eller bygga helt nytt finns det regler du måste följa. Kamin eller kassett till eldstad. Generellt sett får du . I denna film murar Björn Christiernsson en eldstad med inbyggd rök, vilken ger möjlighet till tillredning av en mängd råvaror.


Du får se hur man bygger den men.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.