tisdag 9 oktober 2018

Två lampor i samma uttag

Skruva sladdar i samma stickpropp. Det blev alltså en kontakt med ojordade kablar ut till två dubbelisolerade lampor. Röd cirkel = Där jag vill koppla in en taklampa till.


Min fråga är alltså. Kan jag koppla på olika lampor via detta ett och samma uttag ?

Koppla ihop två vägglampor till en sladd - Parallellt. Passar 2-ledare, typ SKX som används för fönsterlampor etc. Uttaget är en vanlig takkontakt för . Väljer att inte mata trollen och önskar att fler kunde göra samma val. När man kopplar lampor , jordningen har ingen betydelse. Jag har två fönster . Det extra uttaget kan användas för att få två lampor ovanför en köksö eller matbord.


Vrida lamparm hängs upp på befintlig takkrok på samma sätt som en vanlig.

Hur ska man koppla ihop lamporna. Denna ansluts på samma sätt som den gamla med två eller tre ledare, beroende på lampans utförande. Man får utföra detta själv, om man säkert vet hur man . Mer information. Lampproppar och uttag.


Oavsett om du är inomhus, utomhus, i garaget eller under motorhuven så kan du ta hjälp av vårt sortiment med belysning och . Om du ansluter får många apparater till samma grupp i elcentralen kan säkringen lösa ut (för att skydda Paket med dimbara LED- lampor. (8). Ansluter du förlängningskabeln till ett jordat uttag , måste alla delar vara i jordat utförande. Det finns två typer av jordade lampproppar som är vanliga idag.


Vi kopplade in två lampor i samma uttag (samma kontakt, två lampsladdar) och kunde tända dem separat. Vi fick experimentera lite först innan . UMAGE Cannonball Cluster 2: Snygg lösning för upphängning av två lampor till samma uttag. TV, matberedare, handborrmaskiner. Ett icke jordat uttag har två ledare: Svart fas och blå nolla. Håller med om att ansluta en ljusströmbrytare med två tangenter skapar extra.


De har nästan samma design, med undantag för en extra terminal.

Schema för anslutning av en strömbrytare som styr två lampor från ett närliggande uttag. Välj en lampkontakt i samma klass som lampans skyddsklass. Till detta uttag kan du använda både jordade och . Har du ett äldre jordat uttag ? Guide hur du inreder snyggt med lampor - rum för rum. Det funkar även om alla uttag inte är jordade. Anslut till bryggan: Se till att din mobil med Hue-appen är ansluten till samma.


För belysning (men även uttag ) är Philips Hue ett riktigt bra alternativ att börja med. Jordad grenpropp för lamputtag 2-vägs. Sätt in grenproppen i ditt lamputtag för att kunna koppla in två stycken lampor i samma uttag.


Anslutningen är parallell med strömförsörjningen, med samma tvärsnitt av . Locket på sladdströmbrytare hålls fast med snäppanordning eller skruvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.