tisdag 14 november 2017

Citronträd utomhus

Så sköter du ditt citronträd. Citrusträd vill helst stå utomhus på sommaren och gärna i varmt . Tar du hand om dem rätt kan de leva i flera år. Här är allt du . Vattna och gödsla rejält.

Går det att driva upp ett eget citronträd genom att så citronkärnor? Hur ska jag övervintra lavendelsticklingar i kruka utomhus ? Blommorna doftar ljuvligt inomhus! Lägg i varukorg.


Ställ ut citrusträdet i . Vackert citronträd ! Välj mellan sorterna Kumquat och Calamondin.

Citrusväxterna trivs utomhus på sommaren och bör hållas fuktiga men int. Det finns många olika arter i släktet Citrus, exempelvis citron, kalamondin, kumquat och clementin. Gärna i varmt soligt skyddat läge. På vintern kan de övervintra i ett söderfönster i ett så svalt rum . De trivs ej i blåst och vinddragiga platser. Beskärning: Citrus behöver i regel inte beskäras, men finns behovet skall . Citronträd i konstmaterial.


Under vintern droppar . Nu har jag haft. Håll ditt träd utomhus när du bor i ett varmt, tempererat klimat. Förvara ditt citronträd utomhus i en kruka så länge som dina natttemperaturer inte faller. Det bästa sättet att lyckas med det är att ha dem inomhus under vintern och utomhus på sommaren.


Foto: Thinkstock. Har du gjort fint med medelhavsväxter i sommar? Se till att de överlever vintern . När mina citronträd flyttade ut gick det således bättre.

Soligt och skyddat läge gärna utomhus under sommarhalvåret. Plantera om den i. Chinotto och citronträd är också bra sorter att börja med. Avokado trivs utomhus under sommaren Trädgårdsodling I Kruka, Frösåd Balkong . Vi vet att citronträd blommar året runt utomhus , men många personer känner dock inte till att det även är möjligt att odla ett citronträd inomhus.


Färsk citrona söta citronmarinader, slät citronkräm och söt citronmarmelad kan alla tillverkas av ditt eget citronträd. I allra sydligaste Sverige kan fikonträdet övervintras utomhus om du isolerar krukan ordentligt. Om plantan står för varmt vintertid ramlar bladen av. Ett citronträd är en trevlig växt.


Det går utmärkt att odla i krukor som kan placeras på altanen eller balkongen. Längtar du efter ett eget citronträd som bär frukt? Och om det av någon anledning skulle behöva beskäras är .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.