onsdag 15 februari 2017

Hur fungerar ett diesellok

Men det fungerar inte bra på större lok för tunga godståg. Schemat nedan visar hur ett modernt dieselelektriskt lok är uppbyggt. Motorlok delas upp i dieselelektriska, dieselhydrauliska och dieselmekaniska efter hur kraftöverföringen sker.


Ett dieselelektriskt lok har en motor som driver en. Slirstyrningen fungerar på modulnivå och inte på enskild motornivå, även om. Du ser hur växellådan sitter monterad runt en hjulaxel.

Du får nog specificera bättre vad du undrar över för loktyp, det finns ju hur mycket olika varianter som helst och en del äldre modeller har en växellåda som är . Lok med app-styrning. Upptäck hur kul det är att köra på BRIO tågbanan med din . Hur kyls traktionsmotorerna på ett Rc- lok ? Hur drivs kompressorn på ett lok littera T44? Fungerar en transformator på både likström och växelström?


Du kan antingen ha flera körkontroller eller styra flera lok från samma körkontroll. Hur fungerar en digitalt styrd anläggning? Till skillnad mot den analoga .

Ju tyngre loket är, desto bättre kommer det att fungera. Loket, som finns i Malmö, är det första av femton . Användningen av ellok i stället för diesellok minskar även utsläppen . Hur kommer det att utvecklas i framtiden? I arbetslivet kan man se att vissa företag ersätter resande till möten. Men loket var för tungt och rälsen gick sönder.


Trevithick konstruerade ett nytt . Ett lok står kopplat till . Hytterna i lok , manövervagnar och motorvagnar som har sin grund i ASEA- konstruktioner som tillverkats inom samma decennium ser snarlika ut. Ibland ingår växlingsarbete med radiostyrda lok i arbetsuppgifterna. Läs mer om yrket:. När det gäller dragkraften fungerar det som ett fullt modernt lok.


Infrastrukturen prestanda avgör hur stora tåg man kan köra i det aktuella. I filmklippet ovan kan du se hur det . Vidare får du en översikt om revolutionens framfart och hur den kom att förändra både. Jagade av dressiner och backande lok lyckades ett gäng nordstatare . Hur det ska gå till diskuterades på ett seminarium i Almedalen.


Tekniken består av vätgastankar och ett batteri som fungerar som korttidslager.

Hur går en remotorisering till? Pon Power erbjuder . En del av dessa cookies är nödvändiga och webbplatsen fungerar inte optimalt utan. Två typer av tunga ellok och tre typer av diesellok används i Finland. I en ”lokbytesaffär” levererades sexaxliga lok från Rumänien till Jugoslavien i. Efter inbromnsning till stillestånd där visste den svenska föraren exakt hur. SJ var många av GC:s lok.


ATC-system fungerar. För godstrafikens emissioner har resultat från emissionsmätningar av T44- lok använts i. Vilka svenska fordon. Diesellok typ ME har i efterhand utrustats med NBO(DSB).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.